Marie i Japan - søndag den 19. januar 2003


Tilbage

Her til morgen er der hygge i soveværelset. Jeg skal have en maddag, men jeg kan ikke bestemme mig til, hvad det skal være.

Bjørn og Inge legede skole med Mette. Købte is, betalte og fik penge tilbage. Så kom politiet og checkede, om forretningen blev drevet rigtigt, om der blev givet rigtigt tilbage…

Ved 2-tiden begav vi os af sted til loppemarkedet, der lå 4 stationer længere ude. Faktisk ude, hvor der var Expo i 1970. De havde dog fået pakket alle lopperne ned, for det regnede.

Vi fik prøvet air-banen i dag. Vi var i en stor japansk have. Det var flot selv på denne årstid. Jeg tror faktisk man ser mere detaljer, når der ikke er så mange blomster at kigge på.

En af Reikos veninder med en ven sluttede sig til os. Det var en af dem, der også havde besøgt Inge i sommers, da Bjørn og Reiko var i Danmark. Mette var vild med kæresten, som var god til at spille klaver og klovn. De tog med hjem og spiste til aften sammen med os.

Reikos far inviterede på aftensmad. Vi fandt senere ud af, at han ville bestille aftensmad (Sushi) som ville blive bragt ud til os. Og det skal jeg love for, at han gjorde. Der var en rød sojasuppe og rigtig mange slags sushi med rå blæksprutte, tun og laks. Det er godt. Kogte tigerrejer, stegte (marinerede) kongeål og en slags med noget, der lignede kyllingelever. Det sidste kunne jeg ikke have. Der var 2 med æggekage. Den ene var lidt sød. En med frysetørret tofu, kogt i soja og sukker. Ris er grundstenen. Mange er der tang om. En med agurker og stærk grøn sennep. Der var syltede ingefær, som dyppes i soja og grøn te til. Det er godt.

Inden jeg gik i seng, havde jeg bestemt, at jeg ville lave boller i karry.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12